وزیر خارجه اسبق بوسنی و هرزگوین در منزل شهید امیرعبدللهیان سخنگوی ستاد انتخابات: تاکنون ثبت نام ۲۲ نفر قطعی شده است (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) محمدرضا عارف در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نمی شود بر اساس دیدگاه امام خمینی (ره) به کدام کاندیدای رییس جمهوری رای دهیم؟ علت غیبت حسن روحانی در چند جلسه عمومی اخیر مشخص شد عبدالناصر همتی کیست؟ + جزئیات و زندگینامه باقری: ثبات، آرامش و پیشرفت لبنان هدف ایران است سید حسن خمینی: امام خمینی (ره) روح استقامت و پایداری را به ملت‌ها داد آلمان خواستار بهبود وضعیت بشردوستانه در غزه شد رژیم صهیونیستی حومه حلب را بمباران کرد نتانیاهو: جنگ غزه ادامه خواهد داشت آرزوی یک کاندیدا: امیدوارم روزی مردم یک زن را بعنوان رئیس‌جمهوری انتخاب کنند رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره): رژیم صهیونیستی دارد تمام می‌شود، مردم دنیا دارند می‌بینند| ان‌شاءالله یک رئیس جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد + فیلم و عکس علی باقری راهی لبنان شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) روز پایانی ثبت‌نام کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آغاز شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) تجمع و تقابل یهودیان موافق فلسطین و اسرائیل در خیابان‌های منهتن نیویورک + فیلم و عکس رسانه صهیونیستی: برخی سیاستمداران اسرائیلی بر لزوم توقف جنگ تاکید دارند اردوغان: باید نتانیاهو را متوقف کرد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات آمریکا شد رسانه عبری: ارتش اسرائیل موافق و کابینه مخالف طرح بایدن است
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: آیت‌‏الله طبسی، الگوی تمام عیار یک روحانی مجاهد بود | ابتکار و اراده مرحوم واعظ، چهره مشهد را دگرگون کرد

  • کد خبر: ۲۱۶۲۳۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۳
آیت‌الله علم‌الهدی: آیت‌‏الله طبسی، الگوی تمام عیار یک روحانی مجاهد بود | ابتکار و اراده مرحوم واعظ، چهره مشهد را دگرگون کرد
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی اظهار کرد: می‌توان گفت مرحوم آیت‎‌الله واعظ‌طبسی، نمونه تام و تمام مدیریت روحانیت، الگوی یک روحانی مجاهد و تابلوی کامل «وَ ما بَدَّلوا تَبدیلا» بود که در ایمانش خدشه‌ای وارد نشد و با همان حالت اسلام و ایمان نیز از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در آیین نکوداشت هشتمین سالگرد ارتحال آیت‌الله واعظ‌طبسی، تولیت فقید آستان قدس رضوی که صبح امروز به میزبانی تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فراز‌هایی از سوره مبارکه احزاب اظهار کرد: خصوصیات نهضت امام در ابتدای دوران ظهور و بروزش، همانند خصوصیت جنگ احزاب بود؛ آن زمان که لشکر احزاب به مدینه رسید و جلال و عظمت آن چشمان مؤمن و منافق از اهل مدینه را خیره کرد. در آن هنگام بود که مردم مدینه در شرایطی بودند که آجر به شکم خود می‌بستند و با دست خالی، خندق را دور شهر حفر می‌کردند که از این حیث، فضا کاملاً یک‌طرفه و در وجهه پوشالی امکانات کفار بود.

وی با اشاره به آیه ۱۲ سوره مبارکه احزاب افزود: خداوند عالم در این زمان است که بیان منافقان و افراد سست ایمان را نقل می‌کند و می‌فرماید «وَإِذْ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا» یعنی در این هنگام، آن‌ها گفتند قول خدا و پیامبرش دروغ بود درحالی‌که در مقابل، «وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِیمَانًا وَتَسْلِیمًا» یعنی مؤمنان گفتند وعده خدا حق است و این رویداد جز بر ایمان و تسلیمشان نیافزود.

مرحوم آیت‌الله طبسی، مصداق مجاهد خستگی‌ناپذیر

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: از این نظر است که می‌گوییم خصوصیات نهضت امام خمینی(ره) مشابهت‌های بسیاری با ماجرای جنگ احزاب دارد، زیرا امام راحل نیز زمانی که نهضت خود را آغاز کردند، افراد سست ایمان و منافق بلافاصله گفتند این نهضت محکوم به شکست است و در این وعده صدقی وجود ندارد، اما اقلیتی از مؤمنان، کسانی بودند که پشت به وعده صدق پروردگار محکم کردند، نسبت به آن صداقت نشان دادند و پای‌کار اقامه دین خدا آمدند.

وی ادامه داد: تاریخ و سابقه شخصیت انقلابی مرحوم واعظ‌طبسی حتی از عمر انقلاب اسلامی هم بیشتر است. مظاهر این بروز و ظهور را در دوران مبارزات سیاسی ایشان با رژیم پهلوی می‌بینیم یعنی زمانی که ایشان به‌عنوان نخستین روحانی از مشهد به زندان قزل‌قلعه منتقل شده و البته چه بسیار محافل و مجالسی که ساواک و عمال رژیم طاغوت در دوران حکومت پهلوی دوم، فقط به خاطر منبر داشتن مرحوم آیت‌الله واعظ‌طبسی برهم زدند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تاریخچه پیوند هویت مرحوم آیت‌الله واعظ‌طبسی با آستان قدس رضوی تصریح کرد: هویت آیت‌الله طبسی از آن زمان با حرم مطهر رضوی گره خورد که در دوران حاکمیت طاغوت، مرحوم مشفق در مقام خزانه‌دار حرم مطهر رضوی، ۱۰ شب مراسم در بیت خود برپا کرد و آیت‌الله طبسی را به‌عنوان سخنران برگزید. ایشان هم در این شب‌ها از فراز منبر، مظاهر مختلفی از چپاولگری‌ها و حیف‌ومیل موقوفات مردم توسط تولیت وقت آستان را بیان کرد و همین هم مسبب دردسر‌های فراوان برای حکومت شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی تأکید کرد: از زمانی که ایشان به دلیل مبارزات سیاسی خود راهی زندان‌های طاغوت شد، تاکنون بیش از ۶۰ سال می‌گذرد، اما نه این شش دهه و نه هیچ عامل دیگری نتوانست ایمان انقلابی و اراده رسوخ‌ناپذیر او در حمایت از اسلام و نهضت امام (ره) را دچار خدشه کند.

تحول حرم مطهر رضوی در دوران تولیت آیت‌الله طبسی

امام‌جمعه مشهد در تشریح فراز‌هایی از خدمات آیت‌الله واعظ‌طبسی پس از پیروزی انقلاب نیز گفت: این شخصیت بزرگوار زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، از یک طرف به‌عنوان یک مدیر مجرب، قوی و مدبر، مدیریت احوال استان و به‌خصوص آستان قدس رضوی را در یک فضای دگرگون و به‌هم‌‎ریخته به دست گرفت و از سوی دیگر، به‌عنوان یک عالم انقلابی با فضای تحجر و افراطی‌گری مقابله کرد. مقام معظم رهبری زمانی فرمودند اگر مجاهدت آقای طبسی در مقابل جریان تحجر صورت نمی‌گرفت، فضای مشهد امروز با فضای آن دوران خیلی تفاوت داشت و این مصداق عینی حقیقت است.

وی بیان کرد: مبارزات آیت‌الله واعظ‌طبسی پس از انقلاب نیز استمرار پیدا کرد و وضع به گونه‌ای شد که بدون اغراق می‌توان گفت حجم مجاهدت‌های او پس از انقلاب حتی از مبارزات سیاسی‌ پیش از انقلابش نیز بیشتر بود. برای تبیین ابعاد مختلف این خدمات، همین بس که بدانیم آن زمان که مرحوم آیت‌الله واعظ، مسئولیت تولیت حرم مطهر رضوی را برعهده گرفت، فضای زیارتی آن بیش از سه هکتار نبود درحالی که فضای زیارتی حرم مطهر در زمان وفات ایشان، به بیش از ۵۰ هکتار افزایش یافت و قدرت ابتکار و عظمت اراده او باعث شد چهره مشهدالرضا(ع) به کلی دچار تغییر و تحول شود.

آیت‌الله طبسی، صاحب بصیرتی نافذ بود

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر بصیرت انقلابی آیت‌الله واعظ‌طبسی اظهار کرد: ایشان کسی بود که وقتی سخن از ولایت‌فقیه و رهبری پیش می‌آمد، همه دوستی‌ها، رفاقت‌ها و حتی روابط خانوادگی را کنار می‌گذاشت و بی‌تعارف به میدان می‌آمد. مظهر این را ما در جریان فتنه ۸۸ مشاهده کردیم که حتی در برابر دوستان و نزدیکان خود ایستاد، اما ذره‌ای از حمایت رهبری و مقام ولایت عقب‌نشینی نکرد. به همین دلیل است که می‌توان گفت مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی، الگوی تام و تمام مدیریت روحانیت و تابلوی کامل «وَ ما بَدَّلوا تَبدیلا» بود که در ایمانش خدشه‌ای وارد نشد و با همان حالت اسلام و ایمان نیز از دنیا رفت.

وی افزود: برادران عزیز، خواهران گرامی، عزیزان من، آنچه درباره شخصیت وسیع او وجود داشت، بسیار بیشتر از همه این چیز‌هایی است که ما می‌گوییم. از خدا می‌خواهیم روح مطهر او را هم‌نشین وجود اقدس امام هشتم (ع) قرار بدهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->